DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

NİSAN  AYI FAALİYETLERİ

Mevlana’nın yedi öğüdü:

• Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol !

• Şefkat ve merhamette güneş gibi ol !

• Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol !

• Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol !

• Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol !

• Hoşgörülükte deniz gibi ol !

• Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol !

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz EBRU EDİS SÜTÇÜ’nün katkısıyla okulumuz 8/D sınıfı öğrencisi RABİA NUR DENİZ tarafından büyük mutasavvıf, şair ve düşünür Mevlana’nın  yedinci öğüdü  yorumlanarak  grafiti (duvar yazısı) çalışması yapılmış ve okul panomuzda sergilenmiştir. Türkçe öğretmenimiz Sema KOLAY ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi mart ayı çalışmaları için Türkçe öğretmenimiz Sema KOLAY ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi şubat ayı çalışmaları kapsamında türkçe öğretmenimiz Muhammed FİDAN 6/C sınıfı öğrencileriyle ATASÖZÜ VE DEYİMLER DRAMA ETKİNLİĞİ yaptılar. Etkinlik esnasında öğrenciler 'Akılsız Başın Cezasını Ayaklar Çeker, Davulun Sesi Uzaktan Hoş Gelir, Saman Altından Su Yürütmek' gibi atasözü ve değimlerimizi drama yöntemiyle canlandırdılar. Öğretmen ve öğrencilerimizi teşekkür ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ

Türk devlet ve topluluklarını bilge söz ve hikayeleriyle birleştiren Dede Korkut kitabı hikayelerinin anlatıcı ozanı Dede Korkut öğrencilere tanıtılmış ve hikayeleri okunmuştur.

Öğrencilerle hikaye karakter analizleri yapılarak  “Dede Korkut Hikayeleri’nden  hareketle yeni hikaye yazma çalışmaları yapılmıştır.

Yazılan eserler içerisinde ilk üçe giren öğrencilerimiz:

1.     Ebrar Betül KÖYBAŞI

2.     Zeynep ORUÇ

3.     Hatice Kübra GENÇER

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi ocak ayı çalışmaları kapsamında Okulumuz 6D sınıfı öğrencileri Dede Korkut Destanlarından Deli Dumrul hikayesini canlandırdılar. Türkçe öğretmenimiz Neşe POLAT ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK  AYI FAALİYETLERİ

14. yy başlarında yaşamış Türkçe şiirin öncülerinden sayılan Türk şair ve mutasavvıf olan Yunus Emre’nin , sınıflarda anlatılarak öğrenciler tarafından tanınması sağlanmıştır.  “Gönül Çalab’ın Tahtı “ açıklamalı Yunus Emre sözlüğü öğrencilere paylaştırılmıştır. Öğrenciler sözlükten seçtikleri en az üç kelimenin yer aldığı cümleler oluşturmuşlardır. Bu cümlelerin yer aldığı afişler hazırlamışlardır.

Hazırlanan afişler içinde okulumuzda birinci seçilen 7/C sınıfından Feyza Gül Yılmaz ilçede de üçüncü olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KASIM AYI FAALİYETLERİ

Öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması ve öğrencilerin kelime hazinelerinin geliştirilmesi amacıyla kasım ayında sınıflarımızda projenin ortak kitap listesinden öğrencilerimize uygun kitaplar belirledik. Bu kitapları okuyarak  değerlendirmeler yaptık.

Kelime hazinemizi geliştirmek için “Bilen Oturur Etkinliği “ yapılarak kitaplarda geçen kelimelerin eş anlamlarıyla ilgili çalışmalar yapılmıştır. Etkinlik gruplar arası yarışmaya dönüştürülerek öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlanmıştır. Proje kapsamında çalışmalarından dolayı Türkçe öğretmenimiz Gülten YILMAZ'a teşekkür ederiz.